Zelfstandige zonder vennootschap

 

Als zelfstandige ondernemer zorg je best zelf voor je pensioen en de bescherming van je inkomen!

Peter Gross / 21 March 11:22 AM

Cast Iron Cookware

Have you ever finally just gave in to the temptation and read your horoscope in the newspaper on Sunday morning Sure, we all have for most of us.

w

22

431

Peter Gross / 21 March 11:22 AM

Shooting Stars

Have you ever finally just gave in to the temptation and read your horoscope in the newspaper on Sunday morning Sure, we all have for most of us.

w

22

431

Arbeidsongeschiktheid

Oplossingen bij al dan niet tijdelijke arbeidsongeschiktheid kunnen worden toegevoegd aan je pensioenplan.

Neem hier een kijkje welke mogelijkheden er zijn.

Overlijden

Een dekking overlijden kan een uitbreiding zijn op je pensioenplan. Maar er zijn heel wat mogelijke oplossingen, afhankelijk van je situatie. We geven enkele mogelijkheden weer, maar neem gerust contact op met je pensionplanners.

Hospitalisatie

Als zelfstandige ondernemer kan je ook best beschermen tegen hoge hospitaal facturen.

Er staan heel wat mogelijkheden voor je open.

Blijft ons wettelijk pensioen betaalbaar? Vandaag kan de sociale zekerheid niet meer gefinancierd worden met de bijdragen. Hoe zal dat de komende jaren evolueren als de babyboom van na de 2de wereldoorlog op pensioen gaat. Hoe pakken we dit probleem best aan?

Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ)

Een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) is de interessantste oplossing, een must voor iedere ondernemer. U spaart namelijk voor uw pensioen en geniet tegelijk een fiscaal voordeel. U kunt namelijk de bijdragen aftrekken als beroepskosten. Daardoor vermindert ook uw inkomen en moet u dus minder sociale bijdragen betalen.

Extra bescherming

U spaart dus voor uw pensioen en kunt er ook voor kiezen om uw gezin extra te beschermen voor als u arbeidsongeschikt wordt of overlijdt. Zo komen ze niet in de kou te staan.

Vastgoed financieren

Daarnaast kunt u een deel van het pensioenkapitaal gebruiken om een vastgoedproject te financieren.

Interessante fiscaliteit

Ten slotte is de eindfiscaliteit van een VAPZ interessant: de belasting gebeurt immers via het stelsel van de fictieve rente, het voordeligste taxatieregime.

 

Pensioentoezegging voor zelfstandigen zonder vennootschap (POZ)

Vanaf 2018 kunnen zelfstandigen zonder vennootschap naast het VAPZ ook kiezen voor de POZ om een aanvullend pensioen op te bouwen. Dankzij deze nieuwe regeling hebben eenmanszaken in de toekomst dus een extra mogelijkheid om hun wettelijk pensioen aan te vullen.

U kunt kijken of u in aanmerking komt voor deze nieuwe manier van pensioenopbouw door de uw gegevens in te vullen in onze berekeningstool.

 

 

VAPZ

Het VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) is een mist voor elke zelfstandige ondernemer. Niet alleen voor de pensioenopbouw, maar ook voor inkomensbescherming.

 

POZ

De nieuwe mogelijkheid om aan pensioenopbouw te doen voor de zelfstandige ondernemer! En nu ook mogelijk via en belegging in fondsen!

 

Online onderschrijven

Zelf je VAPZ onderschrijven. Dat kan via deze site! Snel en voordelig.

Wens je toch meer informatie en hulp, dan staan de pensionplanners klaar!

Life Plan Pensionplanners

Erkend door FSMA  met KBO 0426 685 281

 

Koralenhoeve 15 B
B- 2160 Wommelgem

 

Onze filialen

Zelfstandige zonder vennootschap

a