Zelfstandige bedrijfsleider

 

Jouw bedrijf kan heel wat voor je opvangen!

Als zelfstandige bedrijfsleider kan je via de onderneming waaruit je je bezoldiging haalt, heel wat opvangen op het gebied van pensioenvermogen en inkomensbescherming. Zo haal je het maximum uit je bruto geld!.

Het  VAPZ blijft de eerste bouwsteen van je pensioenopbouw, maar alle bijkomende waarborgen zoals arbeidsongeschiktheid, overlijdensdekking en zelfs hospitalisatieverzekeringen (zelfs voor je hele gezin) laat je best financieren door je vennootschap.

Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ)

Een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) is de interessantste oplossing, een must voor iedere ondernemer. U spaart namelijk voor uw pensioen en geniet tegelijk een fiscaal voordeel. U kunt namelijk de bijdragen aftrekken als beroepskosten. Daardoor vermindert ook uw inkomen en moet u dus minder sociale bijdragen betalen.

Extra bescherming

U spaart dus voor uw pensioen en kunt er ook voor kiezen om uw gezin extra te beschermen voor als u arbeidsongeschikt wordt of overlijdt. Zo komen ze niet in de kou te staan.

Vastgoed financieren

Daarnaast kunt u een deel van het pensioenkapitaal gebruiken om een vastgoedproject te financieren.

Interessante fiscaliteit

Ten slotte is de eindfiscaliteit van een VAPZ interessant: de belasting gebeurt immers via het stelsel van de fictieve rente, het voordeligste taxatieregime.

 

Individuele Pensioentoezegging voor zelfstandige bedrijfsleiders (IPT)

Als zelfstandig bestuurder of zaakvoerder kan U een individuele pensioentoezegging (IPT) afsluiten (fiscaal ten laste van de onderneming). Zelfstandige ondernemers zonder vennootschap kunnen vanaf 2018 ook een Pensioentoezegging (POZ) onderschrijven, bovenop het VAPZ, en naast het lange termijn sparen en pensioensparen.

U kan dus, als bedrijfsleider, met geld van de vennootschap een interessant aanvullend pensioen opbouwen. De premies die de vennootschap stort aan de verzekeraar zijn binnen de grenzen van de 80% regel volledig fiscaal aftrekbaar.  Aanvullend aan de IPT kan u een arbeidsongeschiktheids-verzekering of overlijdensverzekering koppelen.

 

 

Peter Gross / 21 March 11:22 AM

Cast Iron Cookware

Have you ever finally just gave in to the temptation and read your horoscope in the newspaper on Sunday morning Sure, we all have for most of us.

w

22

431

Peter Gross / 21 March 11:22 AM

Shooting Stars

Have you ever finally just gave in to the temptation and read your horoscope in the newspaper on Sunday morning Sure, we all have for most of us.

w

22

431

Arbeidsongeschiktheid

Oplossingen bij al dan niet tijdelijke arbeidsongeschiktheid kunnen worden toegevoegd aan je pensioenplan.

Laat de vennootschap deze dekkingen betalen, dan optimaliseer je fiscaal zoveel mogelijk.

Neem hier een kijkje welke mogelijkheden er zijn.

Overlijden

Een dekking overlijden kan een uitbreiding zijn op je pensioenplan. Maar er zijn heel wat mogelijke oplossingen, afhankelijk van je situatie. We geven enkele mogelijkheden weer, maar neem gerust contact op met je pensionplanners.

Ook hier kan de vennootschap de premies voor haar rekening nemen, maar je moet dan wel met een paar regels rekening houden.

Hospitalisatie

Als zelfstandige ondernemer kan je ook best beschermen tegen hoge hospitaal facturen.

Er staan heel wat mogelijkheden voor je open.

Zo kan de onderneming de kostrpijs voor haar rekening nemen, ook de premie voor partner en en kinderen.

 

VAPZ

Het VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) is een must voor elke zelfstandige ondernemer. Als bedrijfsleider gebruik je dit best volledig voor je pensioenopbouw.

 

IPT

De Individuele Pensioentoezegging voor Zelfstandigen is de ideale constructie voor het opbouwen van een aanvullend pensioen via de vennootschap, maar breng hier ook je aanvullende waarborgen in onder.

 

Online onderschrijven

Zelf je VAPZ onderschrijven. Dat kan via deze site! Snel en voordelig.

Wens je toch meer informatie en hulp, dan staan de pensionplanners klaar!

Life Plan Pensionplanners

Erkend door FSMA  met KBO 0426 685 281

 

Koralenhoeve 15 B
B- 2160 Wommelgem

 

Onze filialen

Zelfstandige zonder vennootschap

a